Mentés

Mi alapján kell konstitucionális szert választani?

1176
HOZZÁSZÓLÁS:

A személyiségkép elárul egyet-mást a homeopata számára egész alkatunkról. Az „alkat” nem csupán a fizikai test és a különféle szervrendszerek állapotának leírására korlátozódik. Holisztikus értelemben énünk mélyebb rétegeire is vonatkozik, beleértve azokat a problémákat, amelyek meggyengítették vagy más módon befolyásolták immunrendszerünket, és ezáltal betegségünk okozói lehetnekhomeopatia2

Személyiségtípusunk és lelki folyamataink is a lehető legnagyobb fontosságúak. Alkatunk tehát a testi, szellemi és érzelmi tényezők bonyolult együtteséből áll össze.

A közönséges osztriga héjának mésztartalma szolgáltatja a Calcarea carbonica nevű homeopátiás szert, a fő alkati szerek egyikét.

Konstitucionális szerek

Mentés

Az adott személy alkatának megismerésével azután eljuthatunk egy olyan szerhez, amely mélyrehatóan befolyásolja az illető egész szervezetét. Ezt a szert az adott személy konstitucionális (alkati) szerének nevezzük. Ez a szer nemcsak azon tünetek és bántalmak esetén segíthet, amelyek kezelésére általában javallott, hanem a legkülönfélébb más problémák és betegségek esetén is.

A saját részre történő effajta szerválasztásnak az a hátulütője, hogy a konstitucionális szerek meghatározása a gyakorlattal nem rendelkezők számára nem mindig könnyű – különösen felnőttek esetében nem.

Otthon, szakértő segítség nélkül általában elég nehezen találhatunk ilyen konstitucionális szert magunknak, hiszen testi-lelki felépítésünk meglehetősen bonyolult. A legtöbb esetben egy tapasztalt homeopata ismereteire és gyakorlatára van szükség.

Gyermekek esetében viszont sikeresebb lehet az otthoni alkati szerválasztás. Ez azért van így, mert a gyermeki személyiség még kevésbé összetett és kiforrott, „áttetszőbb”, mint a felnőtteké.

1176
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1494
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés