Mentés

Mit jelent a homeopátiában a konstitúció?

1059
HOZZÁSZÓLÁS:

Igen sokszor esik szó a homeopátiában az ember alkatáról, konstitúciójáról és az ennek megfelelő „konstitúciós szerről”. Ezen A SZER értendő, amely átfogó szabályozást végez a szervkonstitucioezetben, és ily módon teljes gyógyulást biztosít.

Hogyan lehet megtalálni a konstitúciós szert gyermekeknél?

Gyermekeknél viszonylag könnyű a konstitúciós szer megtalálása, mivel a legtöbb gyermek a három kalciumtípus valamelyikébe sorolható. A kalcium mind orvosi, mind természetgyógyászati szempontból éppen gyermekeknél kulcspozíciót foglal el az anyagcserében, mivel a növekedés során sok folyamatban (például a csontfelépülés során) nélkülözhetetlen.

Calcium carbomcum a konstitúciós szer olyan gyermeknél, aki gömbölyded és lassú, ragaszkodik az anyjához, nem szívesen tágít mellőle, és tarkóján izzad.

Mentés

Calcium phosphoncum az alkati szer olyan gyermekeknél, akik mozgékonyak, de nem tudnak egyedül maradni. Ennél a típusnál csont- és ízületi fájdalmak léphetnek fel, a gyenge hátgerincen könnyen tartási hibák keletkezhetnek, s hamar következik be a szellemi és testi kimerültség.

Calcium Flouoratum a konstitúciós szer olyan gyermekeknél, akik gyakran szenvednek krónikus középfül-gennyesedésben. Ez összefügg a mellékpajzsmiriggyel, vagyis parathormonnal, s ezért alkalmazható olyan gyermekek esetében is, akik allergiákban szenvednek, akiknek rossz fogaik vannak, ingerlékenyek, olykor félénkek és képtelenek a szellemi koncentrációra.

Ha gyermekeknél kalciumkészítményt alkalmazunk mint alkati szert, ezt rendszeresen naponta, de legfeljebb három hónapon át kell alacsony potenciában beadni. Ezt a kúrát aztán D2000-es magas potenciával, homeopata felügyelete alatt akár D1000-essel vagy C1000-essel zárjuk le.

A konstitúciós szer idővel változhat

Amint a gyermek egyre idősebb lesz, megváltozhat a konstitúciótípusa, és azonossá válik a felnőtt emberével. A homeopátia felnőtteknél igen sok alkatot és alkati szert ismer. Ha valaki egyszer már meg is találta „saját konstitúciós szerét”, ez még korántsem jelenti azt, hogy ez élete során nem fog már változni.

Konstitúciótípusunk például lehet olykor Sepia, olykor Nátrium muriaticum, Lachesis, Nux vomica vagy Sulfur. Az az elmélet, amely szerint egyetlen alkati szerrel egész életen át egy ember minden baja gyógyítható, tulajdonképpen már régen túlhaladottnak tekinthető.

1059
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1494
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés