Mentés

Ismerje meg a homeopátiás szerek potenciáit

1047
HOZZÁSZÓLÁS:

A homeopátiás gyógyszereket a törzsanyagból kiindulva számos fokozaton át hígítják, és az előírt módon vegyítik. Ezt az előállítási módot potenciálásnak nevezik.

Hígítás és összerázás után a gyógyszereknek magasabb hatásfokot tulajdonítunk, mint amekkora csupán anyagkoncentrációjuk alapján elvárható volna. A folyékony kiindulónyagokat oldhatóságuktól függően vízzel vagy szesszel hígítják, a szilárd anyagokat tejcukorral finoman összemorzsolják.

A teljesen feloldott, illetve szétmorzsolt alapanyagot őstinktúrának nevezik. Ebből állítják elő aztán az összes potenciálási fokokat.

A potenciálási fokok

Mentés

Ha egy rész őstinktúrát adunk kilenc rész hígítóanyaghoz, és ezt az előírt módon összerázzuk, a D1 -es potenciát (D = decimálpotencia) kapjuk.

Ha aztán ebből a hígításból újra egy részt (például egytized részt) veszünk, s ezt összekeverjük kilenc azonos nagyságú rész hígítószerrel, megkapjuk a második decimálpotenciát (D2).

Hasonlóképpen járunk el minden potenciálási foknál. A D3-as potencia már 1:1000 arányú hígítás, a D6-os 1:1 000 000 arányú.

A D1 -estől a D6-osig a „hígítások” alacsony potenciáknak számítanak, a D12-es, a D15-ös és a D30-as közepes potenciák, a D30-ason felül pedig magas potenciákról beszélünk. Akár 1000 potenciálási fok is követheti egymást. Ily módon létezik például D1000-es potencia, sőt egyes potenciák ennél is magasabbak.

A potenciák betűjelölései

A hígítás során alkalmazott eljárási mód szerint különböző elnevezésű potenciák vannak, mégpedig D-potenciák, C-potenciák és LM-potenciák.

Míg a már leírt, főleg Németországban használatos D-potenciáknál 1:10 arányban fohomeopatias-szereklyik a hígítás, a nemzetközileg szokásos C-potenciáknál minden hígítási fok 1:100 arányban történik.

Ez azt jelenti, hogy a kiindulóanyagból 1 részt, a hígítóanyagból pedig 99 részt vesznek, és ezt összerázzák.

Az LM-potenciáknál az első fok 1 :50 000 arányú hígítás, s így ez különleges helyet foglal el a homeopátiában. Még terapeuta is csak akkor alkalmazzon LM-potenciát, ha a szer kiválasztásában százszázalékosan biztos.

A különböző potenciák más-más hatása

Az eltérő potenciák hatása mindenkor teljesen más. Minél alacsonyabb a potencia, annál több a törzsanyag a gyógyszerben, s annál testcentrikusabb a hatása.

Ezzel szemben minél magasabb a potencia, annál agresszívabbak vagy hatalmasabbak a szerben rejlő rezgések.

Ezeknél a potenciáknál azt a különös felfedezést tették, hogy ezek elsősorban akut megbetegedéseknél mélyrehatóbban és gyorsabban hatnak, mint az alacsony potenciák, és a betegség lelki alapjait is erősebben befolyásolják. Természettudományos magyarázat erre még nincs.

1047
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1494
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés